Denizli Pamukkale İlçesinde deprem oldu can ve mal kaybı var mı ?

Son zamanlarda hemen hergün duymaya alıştığımız deprem haberlerine bir yenisi daha bu akşam denizliden geldi.Denizli nin pamukkale ilçesinde 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.Can ve mal kaybı hakkında net bir açıklama yapılmadı.

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından 2 artçı sarsıntı kaydedilirken büyüklükleri 2,2 ve 2,5 olarak açıklandı.

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesinin tespitine göre, saat 21.11'de merkez üssü Akköy olan 4 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi.

Denizli kent merkezinde de hissedilen depremin, yerin 7,14 kilometre derinliğinde oluştuğu belirlendi.

Depremin ardından 2 artçı sarsıntı kaydedilirken büyüklükleri 2,2 ve 2,5 olarak açıklandı. 

TÜRKİYE'DEKİ SON DEPREMLER 

Türkiye'de ve dünyada her gün çok sayıda deprem meydana geliyor. Yeryüzündeki depremler her saniye gerçekleşmektedir. Bu depremlerin bir kısımı hiç hissedilmeyecek kadar küçük olur. Ancak teknoloji sayesinde depremin büyüklüğü ne olursa olsun kayıt altına alınebiliyor. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Türkiye'de son depremlerin tamamını takip ediyor ve verilerini kayıt altına alıyor. Bu verilere göre olası deprem durumlarına yönelik önlemler alınabiliyor.