Ozan Güven Kimdir – Boyu – Kaç Yaşında?

İnternet dizisi olan Fİ'de Can Manay karakterini canlandıran, Ozan Güven hakkında bilinmeyen ya da az bilinenleri sizler için derledik.

Ozan Güven, 19 Mayıs 1975 yılında Nürnberg, Almanya’da doğdu. Ozan Güven’in boyu 1.75 metre kilosu ise 67 kilogramdır saç rengi uzun siyah göz rengi ise kahverengidir. Çocukluğunu ilkokul, ortaokul ve lise yıllarını ise ülkemiz olan Almanya’da geçirmiştir. Gençlik yıllarında oyunculuğa oldukça ilgi ve alaka göstermiş ve heveslenmiştir. Üniversite hayatını memleketi Türkiye’de Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarını tamamlamıştır. Burada başarılı dönemler geçirerek mezun olmayı başarmıştır.

Daha sonrasında ise tiyatroculuk dalında kendini geliştirebilmek için İzmir Belediye Konservatuarına çıkarak burada çeşitli oyunlar oynayarak kendini daha da geliştirebilmek adına aktiviteler ve oyunlar yapabildi ve askerlik zamanı geldiği için yaklaşık olarak 15 ay vatani görevini yerine getirdi. Çiçeği Büyütmek, İkinci Bahar, Bir İstanbul Masalı, Aslı ve Kerem, Canım Ailem gibi dizilerde önemli roller aldı.

Film hayatına ise Cem Yılmaz’ın yazıp ve yönetmiş olduğu G.O.R.A, A.R.O.G ve Yahşi Batı gibi filmlerde önemli roller alarak ve başarılı bir şekilde verilen görevi yerine getirerek tüm Türkiye tarafından oynamış olduğu meşhur filmler sayesinde tanınmış oldu. 2005 yılında Türkan Derya ile evlenip 2010 yılında ise boşandılar. Ozan Güven’in bu evlilikten Ali Aziz isimli bir oğlu vardır. Ozan Güven, dönemin oldukça iyi ses getiren dizisi olan Muhteşem Yüzyıl dizisinde Rüstem Aga rolünü ekranlarda oynamıştır. Cem Yılmaz’ın vazgeçilmez kadrosunda yerini alan Ozan Güven 2014 yılında Pek Yakında filminde oynamıştır. 2016 yılında ise sevenlerinin karşısına Annemin Yarası adlı filimle çıkmış ve beğeni toplamıştır.

Yer aldığı tüm yapımlar ile büyük bir hayran kitlesine ulaşan oyuncu Muhteşem Yüzyıl serisinde de yer almıştır. 2011 ve 2014 yıları arasında yayınlanan dizi büyük kitlelere ulaşmış ve yurt dışındaki televizyon kanallarına da satışı gerçekleşmiştir.